#MYBaikHati | Sumbang peranti kepada keluarga B40! Baca

Sumbang peranti kempen #MYBaikHati! Baca

di sini

Kami sedia membantu perniagaan anda

Maxis Usage-Based Internet – dicipta untuk memenuhi keperluan perniagaan anda

Ketidakpastian dalam norma baharu telah memaksa perniagaan untuk menitikberatkan sumber terhad yang sering menjejaskan kualiti dan keselamatan internet perniagaan anda. Ini boleh mempengaruhi produktiviti dan ketangkasan yang anda perlukan untuk terus menerajui dalam perniagaan. Kini anda boleh mendapatkan yang terbaik dari kedua-dua dunia dengan akses internet berpotensi tinggi di rangkaian Maxis yang bertaraf dunia untuk produktivi yang maksimum dan penjimatan kos berserta perlindungan rangkaian tanpa risau. Kekal selamat dan jimat dengan gabungan hebat Maxis Usage-Based Internet dan Maxis Managed Cloud Firewall – Pilihan Pintar Kini Lebih Unggul

Manfaat Maxis Usage-Based Internet

data-speed

100% internet khusus dengan jaminan jalur lebar untuk aliran muat naik dan muat turun.

lower-oeration-cost

Merendahkan kos operasi dengan model perniagaan yang lebih fleksibel. 

cloud-security

Uruskan penggunaan kuota dan risiko keselamatan Cloud Firewall. 

Services

Perjanjian Aras Khidmat (SLA) dengan Perkhidmatan Terurus Maxis dan talian sokongan 24 jam.

Bagaimana Maxis Usage-Based Internet berfungsi

Perkhidmatan internet biasanya dikenakan berdasarkan kuota jalur lebar yang diperuntukkan (kelajuan internet dalam Mbps). Walau bagaimanapun, caj Maxis Usage-Based Internet berdasarkan data sebenar yang digunakan dalam Gigabait (GB).

Semasa anda melayari internet, terdapat aliran muat naik apabila anda meminta maklumat dan aliran muat turun apabila anda menerima data yang diminta. Sistem back-end kami akan merekod penggunaan muat naik dan muat turun dan mengenakan caj penggunaan jika ia melebihi kuota percuma yang diberikan. 

Pengenalan mengenai Usage-Based Internet

Ketahui bagaimana Maxis Usage-Based Internet memberi kesan yang baik terhadap perniagaan anda!

Memperkenalkan Maxis Managed Cloud Firewall

Penyelesaian keselamatan rangkaian yang mantap dan diyakini untuk perniagaan anda.

data-speed

Menghentikan serangan yang tidak diketahui atau mencurigakan di rangkaian anda untuk melindungi operasi perniagaan dan data penting anda. 

lower-operation-cost

Dapatkan paparan sebenar dalam masa nyata untuk semua aktiviti di rangkaian anda dan akses laporan keselamatan menerusi portal Maxis Business Hub.

services

Tiada pemasangan perkakas dan sokongan tanpa risau 24 jam daripada Maxis Managed Service Team.

Kajian kes 1 :
Penggunaan internet yang rendah

Customer’s Challenge

Pandemik COVID-19 telah memberikan kesan yang besar ke atas perniagaan saya, jadi sangat penting bagi saya untuk menyemak perbelanjaan dan berusaha menjimatkan kos buat masa sekarang. Walaupun sambungan internet masih menjadi keperluan, saya perlu mencari cara yang lebih menjimatkan dan memenuhi keperluan serta kemampuan perniagaan saya. 

maxis solution

Pelan internet perniagaan yang fleksibel memberi anda peluang untuk menjimatkan kos apabila penggunaan internet anda rendah. 

Anda hanya perlu bayar apa yang anda guna sahaja. 

benefit and features

  • Penjimatan kos sehingga 50% apabila penggunaan internet di pejabat anda rendah. Contohnya, apabila pekerja anda perlu bekerja dari rumah.
  • Perjanjian Aras Khidmat sehingga 99.7% dan talian sokongan 24 jam dapat mengurangkan peluang yang terlepas yang disebabkan oleh gangguan perkhidmatan internet. 

Kajian kes 2 :
Fleksibiliti untuk berkembang

Customer’s Challenge

Syarikat saya baru memulakan perniagaan dan saya tidak memerlukan tenaga kerja yang besar untuk beroperasi, tetapi saya memerlukan perkhidmatan fleksibel untuk memenuhi permintaan pelanggan semasa perniagaan saya berkembang. 

maxis solution

Usage-Based Internet ini sangat berpatutan, dengan pakej peringkat permulaan daripada RM999 sebulan dan jalur lebar khusus sehingga 100Mbps.

benefit and features

  • Peningkatan yang lancar amat sesuai untuk mengembangkan perniagaan, terutamanya bagi mereka yang baru memulakan perniagaan.
  • Anda boleh beralih ke standard DIA dengan mudah apabila diperlukan. 

Kajian kes 3 :
Permintaan bermusim

Customer’s Challenge

Perniagaan saya bermusim dan bilik hotel saya hanya penuh pada musim cuti umum dan cuti sekolah. Penggunaan internet di hotel kerap digunakan buat masa ini tetapi saya masih perlu membayar bil internet yang tinggi sepanjang tahun. 

maxis solution

Usage-Based Internet mempunyai bayaran komitmen minimum dan fleksibiliti untuk menyesuaikan perubahan musim dalam perniagaan.

Oleh itu, anda boleh membayar yuran mininum semasa musim luar puncak.

benefit and features

  • Model fleksibel untuk perniagaan bermusim dengan penjimatan berterusan semasa musim luar puncak. 

Pilih pakej yang bersesuaian untuk keperluan perniagaan anda

 

*Sekiranya kuota untuk muat naik dan muat turun melebihi jumlah ditetapkan, penggunaan akan dikenakan sebanyak RM2.60 per GB hingga bil maksimum yang diterhadkan pada harga DIA standard.
Kontrak minimum selama 24 bulan. Tertakluk pada terma dan syarat.

 

Jom bincang niaga

Ingin ketahui lebih lanjut? Hubungi kami 1800-82-1919 atau hantar butiran kenalan anda di bawah dan kami akan menghubungi anda.

Ruang ini perlu diisi
Ruang ini perlu diisi
Ruang ini perlu diisi
60
Ruang ini perlu diisi
 

Dengan mengklik “Setuju & Hantar”, anda telah membaca dan bersetuju dengan Pernyataan Data Peribadi Kumpulan Syarikat Maxis dan Terma & Syarat..

Ada soalan mengenai Maxis Usage-Based Internet?

Kami sedia membantu perniagaan anda